Meer dan tien jaar geleden hielp ik als student bij de organisatie van de Race of the Classics; het grootste studenten zeilevent in Europa, voor Team Erasmus Universiteit. Het werd een te gekke week waarin we naar Engeland en terug zeilden op een klassiek zeilschip. Lachen, gieren, brullen, maar er moest natuurlijk ook gegeten worden. Ook toen deden we dat uit blik. Blik op zee is blijkbaar een duurzaam en goed idee.

Back to BLIK

Deze herinnering kwam bij me boven toen ik vorige maand met mijn maaltijdblikken Team Wageningen mocht voorzien van voedzaam eten tijdens hun Race of the Classics. Heel bijzonder! Het eten viel in de smaak! Ze schreven een leuk reisverslag over duurzaam en voedzaam eten op zee.

REISVERSLAG TEAM WAGENINGEN


Duurzaam en voedzaam eten op zee

Na een dag ploeteren, zweten en zwoegen in de zilte zeelucht wil je als hongerige student niks liever dan goed voer! Wij wel althans toen we meededen met de Race of the Classics: een wedstrijd tussen studenten van verschillende hogescholen en universiteiten op klassieke zeilschepen. Wie is er als eerste in Engeland?

Sailing towards sustainability

Wij als Team Wageningen besteedden deze race extra aandacht aan ‘sailing towards sustainability’. De tien dagen voorafgaandaan onze zeilrace begonnen we daarom al met korter en kouder douchen. Brrrrrr kkkoud! Wel meteen goed om weerstand op te bouwen voor tijdens ons zeilavontuur.

Gezonde maaltijden in blik

Natuurlijk wilden we tijdens de zeilrace ook duurzaam bezig blijven. Dus aten we uit blik. Blik is namelijk een super duurzaam verpakkingsmateriaal dat zich oneindig laat recyclen. En het houdt voedsel mega lang goed. Nu moesten we tijdens de voorbereiding alleen nog een gezonde, ingeblikte maaltijd vinden die ons van genoeg energie voorzag om de race te winnen. Door weer en wind weet je vooraf natuurlijk nooit hoe de zeiltocht eruit gaat zien; hoe lang gaat het duren? Hoeveel energie gaat het ons kosten? Best lastig dus om in te schatten hoeveel eten je moet inkopen…

Makkelijk maal

Tadaa: het antwoord vonden we in de gezonde maaltijden vanBLIK. Gezonde maaltijden in een duurzame verpakking die het eten ook nog eens heel lang goed houdt. Bijkomend voordeel: het gemak. Tijdens de zeilrace moesten we soms snel iets gezonds bereiden, bijvoorbeeld als we een hele nacht moesten door varen om de concurrent voor te blijven. Een maaltijd vanBLIK is zo opgewarmd: ideaal voedsel voor onze strijdlustige magen dus!

Smullen, genieten en verorberen

Ondanks en tijdens onze uitdagingen-op-zee smulden we van de Kip in Kruidige Kokossaus, aangevuld met extra sperziebonen uit blik en rijst. Van de Vegetarische Curry Madras genoten we met naanbrood en een Griekse salade. De Chili con Carne verorberden we (want hongerig!) met wraps, gerapte kaas en sla. We aten de maaltijden ’s avonds en vaak de dag erna opnieuw als lunch. Je bent immers student of je bent het niet ;).

Duurzaam gevoed!

En oh ja, zeezieken hadden we ook nog! Niet van het eten natuurlijk, maar dankzij de woeste wind en ruwe zee op donderdag. Lang binnen blijven om te koken was toen geen optie, maar er moest wel gegeten worden. Super fijn om dan even snel een blik open te kunnen trekken om vervolgens toch je (zieke) teamgenoten een warme en gezonde maaltijd voor te kunnen zetten. @VanBLIK bedankt dus dat je ons duurzaam voedde tijdens onze lange zeereis!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.