Uiteindelijk was het krap aan; de zon ging bijna onder en we moesten ook nog het kampvuur aandoen. Alleen mag dat eigenlijk niet zomaar. Gelukkig houdt vanBLIK wel van avontuurlijk dus zetten we iemand op de uitkijk voor de politie en gingen we ervoor. En dan maar hopen dat het goed gaat en onze zomerfilm niet in het water valt.

Ingeblikte vrijheid in Wijkiki

vanBLIK past bij de zomer, vandaar een zomerfilm. Onze maaltijden in blik zijn ideaal voor tijdens het kamperen, op het water en tijdens het festivalseizoen. Allemaal events waarbij je – vooral in de zomer – geniet van vrijheid en buiten zijn. Met vanBLIK willen we ervoor zorgen dat jij altijd een gezonde, lekkere maaltijd bij je hebt terwijl je bovendien verpakkingsmateriaal gebruikt dat eindeloos recyclebaar is (plastic kan bijvoorbeeld maar een paar keer gerecycled worden). Nu die aspecten nog even vangen in een sfeervolle film.

Uit de kleren

Wie stralen nou meer het gevoel van vrijheid, avontuur en romantiek uit dan surfers? Niemand toch?! Bovendien zijn ze na een dag surfen natuurlijk hóóóngerig en kunnen ze wel een voedzame, makkelijke maaltijd gebruiken. Dat leek mij althans. En dat bleek te kloppen. Via-via leerde ik een aantal surfers kennen die het verhaal van vanBLIK omarmden en graag voor onze zomerfilm uit de kleren en in hun wetsuit wilden stappen ☺. We spraken af op de perfecte surfspot bij Wijk aan Zee.

Beeld, camera, ACTIE!

Als snel kwam onze surfcrew met de leukste ideeën om vanBLIK in beeld te brengen: op de fiets, in het water, op de auto. Niet ieder idee was een succes en heeft de film gehaald, maar lol hadden we wel! Vooral wanneer dingen heel vaak opnieuw moesten; bijvoorbeeld het moment waarop Anne op de fiets trapte en het blikje net op het juiste moment in beeld moest zijn. En het moment waarop Bob zijn schoenen uittrapt omdat hij zo stoked is om naar zee te gaan. Deze shots moesten echt wel tien keer geschoten worden. Sorry Anne en Bob! Tussen de surfers bevond zich ook onze cameravrouw Amrit Khalsa, zij trotseerde kou en water om alles mooi in beeld te krijgen. Liz Dautzenberg regisseerde het geheel tot de prachtige zomerfilm vol blik, water, wind en vrijheid die we nu hebben.

Eén minuut

Uiteindelijk hebben we een prachtig resultaat met z’n allen neergezet! Je bent daarvoor wel van zes uur ‘s ochtends tot één uur ‘s nachts bezig. En dat voor een film van één minuut. Gelukkig hadden we ontzettend veel plezier en genoten we allemaal van de dag. Dat zie je ook terug. Liz had een uitgestippeld draaiboek, regelde vooraf de juiste props, goede assistentes en een drone bestuurder. Oh ja, en een onderwater camera voor cameravrouw Amrit zodat ze de surfers goed in beeld kon brengen. Met haar wetsuit aan want het blijft de Noordzee, brrrr…

Biertje open, blikje open: vakantiegevoel voor gevorderden!

En dan is het ondanks alle voorbereiding toch nog even stress op het laatste moment. De drone bestuurder komt veel later dan bedacht – maar gelukkig nog net op tijd – aanwaaien om wat plaatjes te schieten van de ondergaande zon. En al met al duren de opnames langer dan gepland. Maar als dan na het draaien alles samenkomt op het strand, met een groep gezellige mensen, een ietwat illegaal vuurtje met warme curry madras, salade en een koud biertje erbij, kunnen we toch met trots zeggen: “It’s a wrap!” Onze eerste zomerfilm is een feit.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.