Afgelopen maandag stond ik met mijn blikken in de kookfabriek.

Eet-schrijvend Nederland kwam daar bijeen om nieuwe food concepten te proeven. Zo ook de Vegetarische Curry Madras, die we daar serveerde met vers naanbrood, een komkommer-peterselie salade en cashewnootjes. Bewust simpel gehouden om mensen te laten zien dat je voor vanBLIK niet uren in de keuken hoeft te staan. Als we veel proevers hebben vraag ik kok Stefan van Mercuurs of hij wat naanbrood kan bakken, eigenlijk is zijn naanbrood het allerlekkerst. Hieronder het recept.

Het is altijd spannend om te zien wat mensen van je product vinden.. Ik durf niet al te veel naar ze te staren tijdens het moment van proeven maar doe dat stiekem toch..

De reacties waren positief, lekkere smaak, en ook nog eens makkelijk. Wat me ook opviel is dat veel journalisten goed op de hoogte zijn van de duurzaamheid van het conserveren in blik.Ik ga er eigenlijk altijd van uit dat mensen een slecht beeld hebben bij blik maar misschien valt dat wel reuze mee. En komt de eerste reactie ‘hoezo in blik’ wel gewoon voort uit het feit dat er nu amper maaltijden in blik worden aangeboden. Een blik kikkererwten of tomaten is normaal, maar een blik chili con carne of curry madras is misschien nog wat onwennig.

Natuurlijk waren wij niet de enige culi-ondernemer op de perslunch. Zo kon je uitgebreid proeven van de lekkerste kokosmakronen van Madame Cocos, kon je knuffelen met de liefste geitjes en was er een nieuwe variant bitterbal van Kwekkeboom. En had ik de mazzel dat mijn overburen Unieboek zo lief waren om me een kopie van Zout Vet Zuur Hitte cadeau te doen. Als je het mij vraagt hét kookboek van het moment. O en mocht je fan zijn van de repen van Nak’d, wees dan voorbereid op hun verslavend lekkere nieuwe smaak; lemon drizzle! Ik bleef ervan snoepen.

Je staat er niet bij stil hoeveel je moet regelen voor zo’n proeverij trouwens. Dat maakt dat ik extra blij bent met fijne mensen zoals Lisenka van Oldenhof kookwinkel. Zij ondersteunen vanBLIK altijd met de nodige attributen en het mooiste kookgerei om onze kraam aan te kleden. Als je in de buurt bent, neem dan zeker een kijkje in hun winkel in Amersfoort.

En nu.. nu gaan we ons klaarmaken voor de zomer. Onze boodschap verder verspreiden en ondertussen achter de schermen druk bezig met de productontwikkeling. Smaken wil ik nog beter. “Lekker!’ is mooi maar ik wil mensen nog meer verrassen ‘wauw dat dit uit een blikje komt, zo lekker kan ik het zelf eigenlijk niet maken’. Verder wil ik het aanbod Vegetarisch / plantaardig in blik gaan uitbreiden, dat heeft echt toekomst!

Recept naanbrood van Stefan

Ingrediënten
  • 100% zelfrijzend bakmeel
  • 2% gist
  • 2% zout
  • 50/55% water
  • 20 % komijnzaad heel
Bereiden
  1. Het geheel goed kneden tot een soepel deeg

  2. Kleine bollen afwegen van 200 gr (ligt aan de grootte van je koekenpan)

  3. 30 min rust geven en dan uitrollen tot dunne pannenkoek

  4. Bakken in de koekenpan

  5. Gaar? Smeer het brood in met knoflookolie en bestrooi met grof zeezout

Eet smakelijk!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.