Suggesties, vragen, opmerkingen

Neem contact op met vanBLIK.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Postbus

Postbus 2033
3800 CA Amersfoort

Blik B.V.

BTW: NL855524959B01
KVK: 64106608

Deel je blik of gewoon vragen?

1. Hoe bewaar ik vanBLIK?

Blik vermaakt zich overal: in de schuur, achter de televisie of in een scheepskajuit. De meeste mensen kiezen echter voor de keukenkast of voorraadkast.

2. Hoe lang blijft een gerecht uit blik houdbaar?

Heel lang, wel drie jaar. Zie ook vraag 3 voor meer informatie.

3. Waarom blijft een gerecht uit blik zolang houdbaar?

Onze maaltijden worden direct na bereiding met hitte vacuüm verpakt. Zuurstof en licht kunnen niet door de blikkenwand heen, daardoor is het eten goed beschermd. Beter dan eten in glas, karton of plastic.

4. Hoe bereid ik een gerecht uit blik?

De inhoud verwarm je al roerend in een pannetje, niet laten koken. Binnen een paar minuten kan je aan tafel. Neem ook even een kijkje bij de recepten en ontdek hoe je met vanBLIK de lekkerste gerechten op tafel zet.

5. Hoe wordt blik gerecycled?

Blik is gemakkelijk en oneindig te recyclen. Als jij een blikje weggooit bij het huisvuil, belandt het, samen met al het andere afval, op een grote afvalberg. Dat afval wordt via een lopende band geleid naar de verbrandingsoven. Daarbinnen is het 1000 graden. Niets overleeft dat temperatuurtje, behalve… blik.

Ik Recycle Blik
6. Is een blik een volledige maaltijd?

Met wat koolhydraten en/of groenten is het een ruime maaltijd voor één persoon, of een lichte maaltijd of lunch voor twee. En de gerechten lenen zich ook uitstekend voor een extra twist in de vorm van een bijgerecht of een salade. Hier vind je een paar suggesties voor een upgrade van jouw blik recepten. Maar experimenteer vooral.

7. Ik ben astronaut. Kan ik vanBLIK meenemen naar Mars?

We hebben het even gecheckt, maar ja, dat kan! Blik is, samen met aluminiumfolie, het enige verpakkingsmateriaal voor voedsel dat mee de ruimte wordt ingenomen. Wel je astronautentas goed dichtgespen als je gaat spacewalken, anders verdwijnt je blik en wordt het ruimtepuin!