Eten uit blik, dat is pas duurzaam!

Een nieuwe kijk op blik

Video afspelen

In 1809 bedacht Napoleon een wedstrijd om zijn soldaten makkelijker van eten te voorzien. Een Franse bakker won: hij bedacht de techniek van het conserveren. Het conservenblik bleek een heel betrouwbare manier om voedsel te verpakken. Enige nadeel; ze waren niet open te krijgen. Pas vijftig (!) jaar later werd de blikopener uitgevonden.

Tegenwoordig heeft het conservenblik in Nederland geen imago om trots op te zijn. Iedereen wil vers en van blik wordt gedacht dat het ongezond en niet lekker is. Vreemd eigenlijk als je kijkt naar bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje, Portugal of Italië. Daar is eten in blik een culinaire delicatesse.

De herwaardering van blik

Met vanBLIK rekenen we af met het matige imago van blik. We willen de wereld veroveren met lekker, gezond eten uit blik. Hiervoor combineren we smaakvolle, eerlijke gerechten met het gemak en de duurzaamheid van blik. Dingen die belangrijk zijn in onze drukke, milieubewuste levens. We willen uiteindelijk dat mensen trots zijn op hun voorraadkast gevuld met meer blik en minder plastic.