Ik hou serieus echt heel veel van koken.

Er is – naar mijn mening – niks leuker dan uren in de keuken staan te roeren in pannen en potten. Dat wilde ik maar even duidelijk hebben gemaakt. ☺ Maar hoeveel ik ook van koken hou, er zijn net zo veel momenten dat ik in tien minuten klaar wil zijn.

Van die momenten – we kennen ze allemaal vast wel – dat je laat thuis bent uit je werk of je hebt de hele dag lopen shoppen met een vriendin of je hebt gewoon even geen zin om in de keuken te staan. We zijn tenslotte allemaal mens nietwaar?

En ik zit op dat soort momenten altijd een beetje met een dilemma. Want ik wil niet koken, maar ik wil wél gezond eten. Een patatje kan heus wel een keertje, maar toch liever niet een paar keer per week. En ik wil niet elke dag een bord sla naar binnen werken, want dat is ook zo eenzijdig.

Daarom ben ik zo blij met dit lekker makkelijke recept. Het kost je echt letterlijk 10 minuten tijd. En kom op, tien minuten moet kunnen toch? Een boterham met pindakaas smeren is bijna net zoveel tijd. (bijna zei ik toch! ☺ )

In dit geval combineerde ik de Curry madras met de groentes die ik nog in de koeling had liggen. De sugarsnaps en de doperwten hebben niet meer dan vijf minuten nodig in de pan. Ik roerbak ze zodat ik na een minuutje of vijf de curry madras erbij kan knikkeren. Even goed opwarmen, wat stukjes mango erdoor, peterselie erover en je maaltijd is klaar! En heb jij geen sugarsnaps of doperwten in de koeling liggen dan kun je ze natuurlijk altijd even kopen.

Gezond, lekker en met een flinke portie groenten. In minder dan 10 minuten!

Curry Madras met sugarsnaps en ananas

Ingrediënten
 • 1 x vanBLIK Curry Madras
 • 150 gr sugarsnaps
 • 100 gr verse doperwten (zakje van de Appie)
 • 150 gr ananas
 • verse peterselie
 • 1 el plantaardige olie om te wokken
Bereiden
 1. Snij de sugarsnaps grof. Ik haal ze niet af, hak ze alleen wat kleiner.
 2. Verhit een wok met de olie en doe hier de sugarsnaps bij. Roerbak deze voor een minuutje of drie tot ze beetgaar zijn. Voeg de doperwten toe en bak deze voor ongeveer 2 minuten mee.
 3. Ondertussen snij je de ananas in kleine blokjes en knip je de peterselie wat kleiner.
 4. Voeg het blik Curry in de wok erbij en roerbak het geheel tot lekker heet.
 5. Doe op een bord, voeg de ananas en peterselie toe en eten maar.

Eet smakelijk!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.