4 personen hoofdgerecht 15 minuten

Met deze gevulde courgettebootjes maak je gegarandeerd de hele familie blij. Neem als hoofdgerecht een hele courgette per persoon. Als bijgerecht (bijvoorbeeld met een groene salade) is een halve courgette per persoon genoeg.

Ingrediënten

  • 1 winterpeen, gewassen en raspt
  • 2 grote courgettes, gewassen, iets uitgehold
  • 2 tl vadouvan kruiden
  • 1 blik Chili sin Carne
  • handje paddestoelen, in kleine blokjes
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 70 gr cashewnoten, grofgehakt
  • geraspte oude kaas
  • Bereiden

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Bestrooi de uitgeholde courgettes met vadouvan kruiden en zet ze 10 minuten in de oven met de snijkant omhoog.
  3. Verhit een koekenpan en bak hierin de champignons aan.
  4. Voeg de Chili sin Carne toe en verhit dit goed door.  Voeg hier de geraspte wortel aan toe. Met dit mengsel vul je de courgette helften.
  5. Bestrooi ze met de cashewnootjes en de geraspte kaas en zet nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin. Bestrooi voor serveren met de peterselie.
Chili sin Carne