2 personen hoofdgerecht 15 minuten

Wil je meer groente in je dagelijkse menu stoppen? Dan is deze combinatie van de Ratatouille met bloemkoolrijst de ideale maaltijd.

Ingrediënten

  • 1 blik Ratatouille
  • 1 kleine bloemkool, roosjes
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 vega-kaasburgers (bijv. van Garden Gourmet)

Bereiden

  1. Maak de bloemkool schoon en doe de roosjes in de keukenmachine. Draai deze tot rijstkorrels. Dit kan ook met een mes, maar dat duurt iets langer.
  2. Verhit een grote koekenpan of wok met olie en bak de paprikablokjes iets glazig. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak dit kort mee. Voeg naar smaak peper toe.
  3. Bak ondertussen de vega burgers volgens de bereiding op het pak.
  4. Verwarm de Ratatouille in een aparte pan en serveer dit met de bloemkool en de burger.

Tip: als je vega burger geen kaas bevat is het heel lekker om dit gerecht te combineren met gegrilde halloumi.

Ratatouille uit blik