Veel gestelde vragen

1. Hoe bewaar ik vanBLIK?

Blik vermaakt zich overal: in de schuur, achter de televisie of in een scheepskajuit. De meeste mensen kiezen echter voor de keukenkast of voorraadkast.

2. Hoe lang blijft een gerecht houdbaar?

Heel lang, wel drie jaar. Zie vraag 4

3. Hoe bereid ik een maaltijd?

De inhoud verwarm je al roerend in een pannetje op het fornuis, niet laten koken. Binnen een mum van tijd kun je aan tafel.

4. Waarom blijft blik lang houdbaar?

Het proces van ‘inblikken’ zorgt ervoor dat het eten zuurstofarm wordt verpakt. Zuurstof en licht kan niet door de blikken wand heen, daardoor is het eten goed beschermd tegen bederf. Beter dan eten in glas, karton of plastic.

5. Waarom is blik een duurzaam verpakkingsmiddel?

Blik is gemakkelijk en oneindig te recyclen. Als jij een blikje weggooit bij het huisvuil, belandt het, samen met al het andere afval, op een grote afvalberg. Dat afval wordt via een lopende band geleid naar de verbrandingsoven. Daarbinnen is het 1000 graden. Niets overleeft dat temperatuurtje, behalve… blik.

6. Zijn de ingrediënten van de vanBLIK-gerechten ook verantwoord?

Ja. We hebben een mix van vlees en vega om zo te helpen minder vlees te eten. De kip draagt 3 sterren en het rund draagt 1 ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Verder zitten er geen fratsen in het blik, kijk maar naar de ingrediënten. Ook is er in beperkte mate gebruik gemaakt van zouten, suikers en verzadigde vetten. Snel, makkelijk én verantwoord dus.

7. Is één blik een volledige maaltijd?

Het is een ruime maaltijd voor één persoon, of een lichte maaltijd of lunch voor twee. En de gerechten lenen zich ook uitstekend voor een extra twist in de vorm van een bijgerecht of een salade. Hier vind je een paar suggesties voor een upgrade. Maar experimenteer vooral. Zo ontdek je nog eens wat Op onze social kanalen delen we ook regelmatig nieuwe ideeën.

8. Ik ben vegetariër of vegan: kan ik met een gerust hart een vanBLIK opentrekken?

Absoluut, dan is de Vegan Curry Madras echt de moeite waard om te proberen.

9. Kunnen we nog meer vanBLIK maaltijden verwachten?

Zou wel gaaf zijn hè? Work in progress. Suggesties?

10. Waar koop ik vanBLIK?

Bij de Albert Heijn supermarkt, of op ah.nl . Check ook Kopen?

11. Ik ben astronaut. Kan ik vanBLIK meenemen naar Mars?

We hebben het even gecheckt, maar ja, dat kan! Blik is, samen met aluminiumfolie, het enige verpakkingsmateriaal voor voedsel dat mee de ruimte wordt ingenomen. Wel je astronautentas goed dichtgespen als je gaat spacewalken, anders verdwijnt je blik en wordt het ruimtepuin!